Nieuws

Onze drijfveren brengen ons verder

appartementen Bovenkarspel

Artikel appartementen Bovenkarspel Noordhollands Dagblad

In opdracht van de Woonschakel hebben wij 30 appartementen mogen ontwerpen en uitwerken.

Lees hier het artikel in het Noordhollands Dagblad.

Het team van TBE-ZA architecten en ingenieurs wenst u fijne feestdagen en een succesvol nieuwjaar!🎄🍾

Wij zijn gesloten van 25 december t/m 1 januari. Van 2 t/m 5 januari zijn wij beperkt bereikbaar. Vanaf 8 januari staan wij weer graag voor u klaar!
 
#teamtbeza #fijnefeestdagen #gelukkignieuwjaar #kerstvakantie

TBE-ZA architecten en ingenieurs is de trotse winnaar van de ArchiComm-Trespa ‘Project of the Year’ award!

Dinsdag 12 december 2023 was het zover. Op uitnodiging van Trespa en ArchiComm was TBE-ZA architecten en ingenieurs, samen met twaalf andere genomineerden uit het hele land, aanwezig bij de verkiezing van de ‘Project of the Year 2023, for the Netherlands’. De verkiezing en prijsuitreiking vond plaats op kasteel De Vanenburg in Putten. Na een inspirerende middag met o.a. een gepassioneerde lezing van Marjet Rutten over biobased bouwen, was het de taak aan alle aanwezigen (waaronder architecten, aannemers en leveranciers van bouwmaterialen) om hun favoriete ontwerp te kiezen.
Enorm trots waren we dan ook toen, na het tellen van de stemmen, ons ingediende ontwerp voor het kantoor van Boon Edam de meeste stemmen kreeg. Een dubbele eer, omdat Zijne Majesteit de Koning enkele dagen daarvoor het gerenoveerde kantoor feestelijk had geopend.
Het bestaande gebouw voldeed niet meer aan de eisen van een hedendaags internationaal gekwalificeerd bedrijf. Vanuit de directie kwam de vraag of TBE-ZA architecten en ingenieurs het verouderde kantoor kon transformeren tot een modern en aansprekend kantoor.
TBE-ZA heeft, met een team van architecten en bouwkundigen, deze uitdaging aangenomen. Duurzaamheid stond daarbij hoog in het vaandel. De duurzaamheid van het ontwerp zit hem vooral in het behoud van het bestaande casco, inclusief de staalconstructie en het gebruik van prefab HSB-elementen. Bij de keuze in materialen hebben we nagedacht over onderhoudsarme producten met een lange levensduur. Met deze uitgangspunten zijn we o.a. uitgekomen bij Trespa. Wat ons aanspreekt in Trespa is de uitstraling die het door de jaren heen behoudt. Dit in combinatie met de grote diversiteit in structuur en uitstraling van de beplating. In het ontwerp zorgt de ritmiek van de gevel voor een strak en helder ontwerp. De nadruk in het ontwerp ligt op de horizontaliteit van de langgerekte gevel. Deze horizontaliteit creëren we door gebruik te maken van langgerekte stroken die uitgevoerd zijn in een donkere ‘Matt-Rock’ kleur van Trespa. De detaillering is strak en verfijnt. De maatvaste platen en de mogelijkheid om hiermee strak te detailleren was een van de redenen om te kiezen voor Trespa. Daarnaast hebben we in het ontwerp (met ondersteuning van Trespa) gezocht naar een plaatverdeling waarbij het snijverlies minimaal was.

Opening Boon Edam door Zijne Majesteit de Koning

Afgelopen vrijdag, 8 december vierden Boon Edam hun 150ste verjaardag. Zijne Majesteit de Koning opende samen met CEO Niels Huber het gloednieuwe hoofdkantoor in Edam.
Boon Edam Nederland van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal en het prachtige pand!
Ook willen wij Boon bedanken voor de opdracht en fijne samenwerking. Team TBE-ZA heeft het pand mogen ontwerpen, om deze volledig te renoveren.

Artikel De Ark Noordhollands Dagblad

De Ark in Volendam is aan een grondige renovatie toe. In opdracht van Gemeente Edam-Volendam zijn we de mogelijkheden aan het onderzoeken om het pand te moderniseren en te verduurzamen.

Lees hier het artikel in het Noordhollands Dagblad

Kijkje op de bouwplaats 📷

Scholtens Groep is hard bezig met het project Holenkwartier fase 1b. De bouw vordert en we zien onze uitwerkingen steeds meer tot leven komen. Naast de engineering hebben wij ook de kopersbegeleiding mogen verzorgen. Op de foto’s ziet u ook de reeds opgeleverde woningen van fase 1a.

🎡Volendammer Kermis🎡

Vrijdagmiddag 8 september en maandag 11 september zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Dinsdag staan wij weer voor u klaar.

TBE-ZA wenst iedereen een fantastische kermis!

Bouwvakantie 2023

‘Herbestemming heeft de toekomst’

In de ontwerpen en oplossingen voor woningbouw en utiliteitsbouw, staat een duurzame en groene toekomst centraal. Daarom richten wij ons naast architectonische ontwerpen voor nieuwbouw steeds meer op herbestemming en transformatie van bestaand vastgoed. In onder meer Hoorn en Alkmaar blazen we voormalige kantoorpanden op circulaire wijze nieuw leven in door ze geschikt te maken voor woningen, bedrijvigheid en maatschappelijke functies.

Bert Verweij en Ewoud Blok vertellen in de 4e editie van Westfriese Zaken, over een aantal projecten. Klik hier voor het volledige artikel!

 

» Duurzame nieuwe invulling voor bestaand vastgoed | Westfriese Zaken

 

 

25 jarig bestaan Mercuur Groep

Mercuur Groep van harte gefeliciteerd met jullie 25 jarig bestaan! Wij willen jullie bedanken voor de ontzettend fijne samenwerking de afgelopen jaren. Op nog een heleboel gezamenlijke projecten!
Het Chocoladehuys